У Німеччині затримали одного із вбивць українського баскетболіста Єрмакова

Життя другого баскетболіста, Артема Козаченка, нічого не загрожує

У Німеччині затримали одного із вбивць українського баскетболіста Єрмакова

facebook.com/KyivBasketballFederation

Міністерство закордонних справ України повідомило про затримання одного із вбивць українського баскетболіста Володимира Єрмакова. Особа затриманого поки не розкривається, як і мотив нападу.

“Генеральне консульство в Дюссельдорфі вже провело переговори із главою поліції міста Ессен. Консули наголосили на необхідності якнайшвидшого проведення розслідування та притягнення злочинця до відповідальності. За наявною інформацією, поліція вже затримала нападника. Тривають слідчі дії”.

Водночас, самопочуття іншого українця, Артема Козаченка, покращилось та стабілізувалося. Наразі йому надається вся необхідна медична допомога у лікарні Ессена.

Сьогодні стало відомо про трагічну загибель 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова. Він, разом із Козаченком, виступав за молодіжну команду ART Giants із Дюссельдорфу. Напередодні чергової гри чемпіонату на українських баскетболістів вчинили збройний напад.

Місцеві ЗМІ повідомляли, що причиною конфлікту є національність Козаченка та Єрмакова. Обох гравців госпіталізували до лікарні, проте лікарям не вдалося врятувати життя Єрмакова.

Володимир Єрмаков виступав у складі юнацької збірної України U-16. У складі синьо-жовтих гравець взяв участь у чемпіонаті Європи-2022 у Болгарії.

Джерело

Новини України