ЄС планує запровадити санкції проти трьох китайський компаній за допомогу РФ, — Bloomberg


Фото: Reuters

Європейський Союз планує запровадити нові торговельні обмеження щодо близько двадцяти компаній, зокрема і трьох китайських, яких звинувачують у підтримці російської агресії.

Як зазначає видання Bloomberg, у разі ухвалення санкцій, це буде перший випадок, коли ЄС запровадив обмеження для компаній у Китаї з моменту вторгнення Росії в Україну. 

Згідно з проєктом пропозиції, з яким ознайомилося агентство Bloomberg, до списку також потрапили компанії з Гонконгу, Сербії, Індії та Туреччини.

Обмеження заборонять компаніям з ЄС торгувати з підсанкційними фірмами. Це питання є критично важливим для ЄС, який вважає Пекін одним з найважливіших торговельних партнерів, зокрема і для Німеччини, для якої Китай є найбільшим постачальником для виробників автомобілів.

Назви трьох компаній не повідомляють, але зазначають, що згідно з документом, компанії, що займаються переважно технологіями та електронікою, звинувачуються у «сприянні військовому і технологічному посиленню Росії або розвитку російського сектору оборони і безпеки».

  • Європейський Союз планує запровадити санкції проти близько 55 компаній і понад 60 осіб у рамках нового пакету заходів до другої річниці вторгнення Росії в Україну.
  • Раніше зазначалося, що Європейська комісія не додаватиме жодних нових заборон на імпорт у свій наступний пакет санкцій проти Росії, оскільки пропозиція 13-го пакету набуває остаточної форми.
Новини України