Болгарія слідом за Польщею звинуватила Україну в порушенні ліцензування зерна – обіцяють передати список компаній

Болгарія слідом за Польщею звинуватила Україну в порушенні ліцензування зерна – обіцяють передати список компаній

Фото: mzh.government.bg/

Болгарія планує повідомити Україну про те, що деякі компанії порушили режим ліцензування, запроваджений українською стороною на експорт насіння соняшнику, ріпаку, кукурудзи та пшениці. Як повідомляється на офіційному сайті Мінсільгоспу Болгарії, назви компаній-порушників будуть офіційно надіслані в Україну.

За словами міністра сільського господарства та продовольства Болгарії Кіріла Ватева, його країна надає максимальну допомогу транзиту української продукції, і додав, що режим ліцензування працює дуже добре і його не слід змінювати.

Ватев також вказав на свою реакцію на рішення українського уряду та оголошення на сайті Міністерства економіки України про полегшення ліцензійного режиму. Він підкреслив, що Міністерство сільського господарства і продовольства Болгарії захищає інтереси болгарських фермерів.

12 лютого про намір підготувати список компаній, які займались імпортом українського зерна з порушеннями, заявило також Міністерство сільського господарства Польщі. Наразі відомство перевіряє юридичні підстави для того, щоб зробити його публічним. Парламент Болгарії підтримав зняття заборони на імпорт зернових з України 15 вересня 2023 року. У вересні того ж року болгарські фермери почали протести по всій країні через рішення парламенту розблокувати імпорт сільськогосподарських продуктів з України. 
Джерело

Новини України