Співачка, яку Львівська опера позбавила головної ролі, прокоментувала виступи з росіянами

Днями пресслужба Львівського оперного театру зробила заяву про те, що відмовляється від співпраці з вокалісткою Валентиною Плужніковою через її виступи з російськими артистами під час повномасштабної війни в Україні. Співачка теж прокоментувала ситуацію. Про це пише РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Facebook-сторінку виконавиці.

Зі слів співачки, вона не мала контракту на ці виступи як незалежний артист.

«Фотографія, яку поширюють, де я обіймаюсь з іншими артистами, була зроблена у на сцені в рамках виконання мною ролі Данжевіль в Опері Адріана Лекуврер на Зальбурзькому фестивалі (найпрестижнішому оперному фестивалі світу, куди мріяв би потрапити кожен співак), де я також навчалася у літній програмі для молодих співаків», — зазначила вокалістка.

«Це була напівконцертна постановка. І фотографія була зроблена в момент виступу, де я діяла в рамках виконуваної мною ролі, а не за кулісами та в житті», — додала співачка.

Також Валентина Плужнікова підкреслила, що ніколи не відвідувала країну-агресорку і не виконувала за кордоном російські опери.

«Моя позиція чітка і я її відкрито висловлювала завжди й висловила її в другий день повномасштабного вторгнення, коли всупереч правилам та заборонам вийшла на сцену театру Ла Скала загорнута в Український прапор», — сказала Валентина.

Фото зі сторінки співачки

«За законами цього театру заборонено виходити на його сцену з будь-якими прапорами. Це моя заслуга, мій шлях, моя праця, щоб стати співачкою якою може пишатись Україна», — підсумувала вона.

Нагадаємо, 17 лютого вокалістка мала взяти участь у виставі «Кармен», але її замінили.

З’ясувалося, що під час перебування в Італії на дворічному курсі для оперних виконавців в Acсademia Teatro alla Scala Плужнікова виступала на одній сцені з росіянами.

Джерело

Новини України