Як розпочнеться тиждень у Львові та області: прогноз погоди

Фото ілюстративне

Починається тиждень 12 лютого з приємної, по весняному теплої, погоди. Такий прогноз оприлюднили у Львівському гідрометцентрі.

Завтра, 12 лютого по Львівській області очікується невеликий, місцями помірний дощ в денні години. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-західний, 7 — 12 м/с. Нічна температура становитиме 4 — 9° тепла, денна 10 -15° тепла.

По місту Львову: температура 6 — 8° тепла вночі, 11 -13° тепла вдень. Погіршення видимості в тумані 500 — 1000 м, в дощі.

Атмосферний тиск та відносна вологість повітря істотно не зміняться

Синоптики додали також огляд стану водних об’єктів станом на 08:00 год. 11 лютого 2024 року: за даними гідрологічної мережі, по території Львівської області випало 0,4 – 7 мм опадів за добу.

На більшості річок басейнів Сяну та Дністра спостерігались підвищення рівнів води на 2 – 28 см, на решті річок басейну Дністра – спад рівнів води становив 2 – 14 см за добу.

На річках басейну Західного Бугу та у верхів’ї басейну Стира продовжувались підвищення рівнів води на 1 – 14 см, місцями 22 – 24 см за добу (ГП р.Родоставка – с.Трійця, р.Рата – с.Волиця).

В районі ГП р.Полтва – м.Буськ відмічався вихід води на заплаву шаром – 6 см.

Затоплення заплави утримувались в районі ГП р.Вишня – с.Твіржа, р.Західний Буг – м.Кам’янка-Бузька, р.Рата –с.Межиріччя, р.Солокія – м.Червоноград, р.Стир – с.Щуровичі шаром відповідно 32, 27, 13, 45 та 34 см.

Консультація про зміну гідрологічного режиму по території Львівської області:

Наступної доби на більшості річок басейнів Сяну та Дністра очікується спад рівнів води, на решті річок області переважатиме поступове підвищення рівнів води.

Читайте також: у Закарпатті негода наробила лиха: яка ситуація в області зараз (ВІДЕО)

На рівнинних річках басейнів Сяну, Західного Бугу та у верхів’ї басейну Стира продовжиться подальше затоплення заплав та с/г угідь (діють попередження про небезпечне гідрологічне явище (НГЯ-І) рівня небезпеки Г-10 від 08.02.2024 та Г-11 від 09.02.2024).

Джерело

Новини України