Угорські фермери відновили протести біля КПП «Захонь» на кордоні з Україною

Угорські фермери відновили протести біля КПП "Захонь" на кордоні з Україною

Фото: vg.hu

Вдень у п’ятницю, 9 лютого, угорські фермери розпочали чергову акцію протесту біля пункту пропуску «Захонь» на кордоні з Україною. Про це повідомляє видання Világgazdasag.

— На продукцію, що надходить з-за меж Європейського Союзу, також мають поширюватися ті ж самі правила, яких повинні дотримуватися фермери ЄС, а Брюссель має нарешті захищати інтереси своїх власних фермерів, а не намагатися зруйнувати європейську сільську місцевість своїми заходами, — заявили місцеві. аграрії-протестувальники.

Угорські фермери заявляють, що Україна начебто нав’язує споживачам Євросоюзу ГМО-продукти. Іштван Якаб, президент Національної асоціації угорських фермерських асоціацій та фермерських кооперативів, заявив про готовність продовжити протести, якщо їхній голос не буде почутий у Європі. Він додав, що вони змушені конкурувати з продукцією, яка не відповідає стандартам ЄС.

6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною. Протестувальники вимагали повернути систему перепусток для українських перевізників. 16 січня польський уряд підписав угоду з перевізниками, щоб розблокувати кордон із Україною. У рамках угоди сторони домовилися призупинити протести на під’їздах до трьох пунктів пропуску на кордоні до 1 березня 2024 року.
Джерело

Новини України