Рятувальники нагадують населенню правила безпеки в зимовий період

Аби вкотре нагадати селянам правила безпеки, 8 лютого фахівці ДСНС спільно з соцпрацівниками організували та провели роз’яснювальний рейд в приватному житловому секторі сіл Тетерівської та Вільшанської територіальних громад.

Фахівці ДСНС проінструктували громадян про основні правила безпеки, які характерні для зимового періоду, коли масово селяни опалюють свої будинки за допомогою печей, генераторів та електроприладів. Зокрема, закликали селян використовувати в побуті лише справні обігрівальні електроприлади та не перевантажувати електромережу. Що стосується пічного опалення, то тут рятувальники наголошували на очищенні димоходів від сажі  упродовж усього опалювального сезону, наявності перед топковим отвором металевого листа, а також на тому, що печі повинні бути поштукатурені та побілені.

По завершенню роз’яснювальної роботи рятувальники вручили кожному пам’ятні листівки із зазначенням правил безпеки та екстреним номером Служби порятунку «101». А тим селянам, кого не застали вдома, залишали профілактичні листівки в поштових скриньках.

ГУ ДСНС України у Житомирській області

 

Джерело

Новини України