На Полтавщині підприємству “Полтаватеплоенерго” продовжили дію договору з “Нафтогаз Трейдинг”

За інформацією: Суспільне Полтава.

Продовжили договір між «Полтаватеплоенерго» та «Нафтогаз Трейдінг». Суспільне Полтава

Дію договору між компаніями “Полтаватеплоенерго” та "Нафтогаз Трейдинг" продовжили за пільговою ціною. Це зберегло майже 15% грошей обласного бюджету.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

У разі укладання угоди між підприємствами на умовах постачальника останньої надії, сума становила б 767 мільйонів гривень. Продовживши дію договору на січень 2024-го року, так вдалося зекономити 444 мільйони гривень з обласного бюджету.

Нині ще триває врегулювання ситуації, яка склалася між підприємствами "Полтаватеплоенерго" та "Нафтогаз Трейдинг", зазначив Філіп Пронін. А саме, триває переговорний процес щодо продовження договору по пільговій ціні на лютий і березень цього року.

Борг підприємства "Полтаватеплоенерго"

Щоб продовжити договір за пільговою ціною між компаніями, "Нафтогаз Трейдинг" вимагав сплатити борги від підприємства "Полтаватеплоенерго" або укласти новий.

Як утворився борг

Як повідомив голова обласної ради, борги "Полтаватеплоенерго" пов’язані із Кременчуцькою ТЕЦ. Їй належить борг у 1,3 мільярда гривень. Після того, як через російські обстріли було зруйновано теплоелектроцентраль, "Полтаватеплоенерго" взяли на баланс споживачів підприємства. Відтак, частині жителів області надає тепло та гарячу воду обласне комунальне підприємство "Полтаватеплоенерго".

30 серпня 2023 "Полтаватеплоенерго" направило договір "Нафтогазу" на постачання палива у Полтаві, Кременчуці, Карлівці, Решетилівці та селищах Машівка і Котельва. Але його не підписали. Саме через відсутність постачальника природного газу підприємство "Полтаватеплоенерго" і внесли до реєстру на відключення.

Новини України