У Кам’янському нагородили кращих шашкістів

3 лютого на базі ДЮСШ№2 відбулося урочисте нагородження призерів чемпіонату міста з шашок, а також стартували нові змагання – чемпіонат області.

Чемпіонат міста з шашок розпочався ще 6 січня серед вікових категорій до 8, 10, 13 та 16 років, де вже визначилися переможці та призери. Після чемпіонату області змагання продовжаться у вікових категоріях до 19 та 26 років.

Привітати юних спортсменів завітав начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина.

– Дуже приємно, що ваш вид спорту стрімко розвивається у нашому місті, і сьогодні ви серед лідерів спортивних досягнень нашої спортивної громади, – зазначив А.Івашина. – З вами працюють дуже талановиті та завзяті тренери. Бажаю вам насолодитися цією прекрасною грою, насолодитися спілкуванням і тим, що завдяки нашим Збройним Силам ми маємо можливість займатися спортом. А наше завдання не дати ворогу забрати ваше дитинство. Перемоги вам!

Також Анатолій Андрійович розповів, що у цьому році Ігор Володимирович Губарєв, як один з провідних спортсменів, заслужений тренер України, майстер спорту з шашок, по праву увійшов до складу ради з розвитку фізичної культури та спорту нашого міста.

2 лютого було проведено засідання цієї ради, де представники ознайомлювалися з кандидатами на присудження щорічної стипендії міського голови провідним спортсменам. Представники ради заповнили бюлетні, де зазначили, кого саме вони хочуть бачити серед стипендіатів. Попередньо, в нашому місті закладені кошти на 48 стипендій, кожна з яких складає 3028 гривень на місяць. 34 стипендії підуть на олімпійські види спорту і 14 – на неолімпійські, серед яких є і шашки.

– Впевнений, що представники вашого виду спорту будуть серед претендентів на стипендію, оскільки ваші досягнення дуже значущі, – підкреслив А.Івашина.

Попередньо, 7 лютого стануть відомі імена стипендіатів.

Після урочистого нагородження учасники розпочали чемпіонат області серед вікових груп до 8, 13 та 19 років, а наступними вихідними, 10-11 лютого, змагатимуться категорії до 10, 16 і 26 років.

Змагання зібрали найсильніших спортсменів з Дніпра, Кривого Рогу, Петриківського району та Кам’янського.

Як зазначив Ігор Губарєв такі змагання традиційно збирають більше 20 спортсменів.

– Під час змагань визначаються не тільки призери, а й претенденти виступати в більш старшій віковій категорії, що є великим бонусом для спортсменів. Вони охоче переходять до наступних етапів. Я розумію, що ми втрачаємо багато спортсменів більш юних категорій, але ефект колосальний. Зрозуміло, що маленькі програють більш досвідченим, але ж набутий досвід – безцінний.

У нашому місті зараз в трьох дитячо-юнацьких школах працюють відділення шашок: ДЮСШ№1, ДЮСШ№2 та ДЮСШ№3. Також шашки є і в Центрі позашкільної роботи та творчості. Зараз там планують затвердити нового тренера – Іллю Демченка, він замінить Олена Коротку, яка увійшла до складу національної збірної команди України.

Також Ігор Губарєв розповів, що Кам’янське – надзвичайне шашкове місто.

– Ми навіть претендуємо на рекорд: у нас самий тривалий чемпіонат міста серед дорослих, який триває три місяці, жодне місто не може похвалитися таким, – сказав І.Губарєв. – У нас 4 гросмейстери – найбільша кількість серед міст України. Також у цьому році до складу національної збірної команди України увійшли 22 спортсмени з Кам’янського. Це найбільше в Україні. Наші показники – неперевершені.

Переможці та призери чемпіонату області відправляться на чемпіонат України, який пройде в Івано-Франківську з 9 по 16 березня.

Переможці та призери чемпіонату міста з шашок

Вікова категорія до 8 років

Дівчата

3 місце – Златослава Бусаргіна, ДЮСШ№1;

2 місце – Євгенія Бурхан, вихованка дитячого садочку;

1 місце – Ольга Штрикуль, Ліцей №30.

Хлопці

3 місце – Денис Чиканов, вихованець дитячого садочку «Дельфін»;

2 місце – Волемір Савінський, ДЮСШ№2;

1 місце – Ярослав Радченко, ДЮСШ№2.

Вікова категорія до 10 років

Дівчата

3 місце – Євгенія Бурхан;

2 місце – Єсенія Дмитрук;

1 місце – Ольга Штрикуль.

Хлопці

3 місце – Денис Ісенко, ДЮСШ№2;

2 місце – Ярослав Радченко;

1 місце – Волемір Савінський.

Вікова категорія до 13 років

Дівчата

3 місце – Анна Завгородня, Ліцей №40;

2 місце – Зоряна Савінська, ДЮСШ№2;

1 місце – Марія Диденко, ДЮСШ№2.

Хлопці

3 місце – Тимофій Сич, ДЮСШ№3;

2 місце – Волемір Савінський;

1 місце – Максим Кривоніс, ДЮСШ№3.

Вікова категорія до 16 років

Дівчата

3 місце – Кіра Кравченко, ДЮСШ№2

2 місце – Марія Диденко;

1 місце – Аріна Федорченко, ДЮСШ№2.

Хлопці

3 місце – Олег Підгорний-Піцик, ДЮСШ№3;

2 місце – Тимофій Кобзєв, ліцей ІТ;

1 місце – Максим Кривоніс.

Джерело

Новини України