У Грузії знайшли вибухівку, яку спрямував до Росії невдалий «Слуга народу», — СДБ Грузії

Небезпечні пристрої та речовини хотіли завезти шляхом через Грузію у Росію. До процесу причетна Одеса, каже служба безпеки.

У Грузії знайшли вибухівку, яку везли до РФ, причетною до «процесу» назвали Одесу / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото ua.depositphotos.com

Грузинська СДБ повідомила, що виявила вибухові пристрої, які везли з України до Росії, та стверджує, що причетний до цього одесит, який у 2020 році балотувався в депутати від партії «Слуга народу».

Як заявляє Служба державної безпеки Грузії, під час обшуку мікроавтобуса, що належить українцю, виявлено вибухові пристрої, замасковані під два акумулятори електромобіля. В обох було закладено по шість пристроїв, що містять пластичну вибухівку С-4 військового призначення, яку можна активувати за допомогою електродетонатора та спеціального таймера. Загальна вага вибухової речовини — 14 кілограмів.

«У контейнери також було поміщено 6 одиниць детонаторів та 6 одиниць спеціальних ключів. Така сама кількість електронних таймерів активації була встановлена у всіх шести окремих ящиках вибухового пристрою, в яких час активації вже був запрограмований», — запевняє грузинська сторона.

Стверджується, що пристрої та речовини завезли до Грузії з Одеси через Румунію, Болгарію та Туреччину через КПП «Сарфі» на мінівені, який належить громадянинові України. «Посилку» планували доставити до міста Воронеж (РФ) через КПП «Дарьял».

«Службою державної безпеки встановлено: до ввезення зазначених вибухових пристроїв до Грузії, їхнього переміщення по всій території Грузії причетні 7 осіб з Грузії, 3 з України та 2 з Вірменії», — заявили у грузинській спецслужбі.

Як запевняє СДБ, «процес» організував Андрій Шарашидзе, який у 2020 році балотувався в депутати Одеської міської ради від партії «Слуга народу». Він уродженець Батумі. СДБ Грузії каже, що Шарашидзе відстежував переміщення згаданих вибухових пристроїв, перебуваючи за межами Грузії.

Спецслужба Грузії стверджує: усі шість пристроїв виготовлені спеціалістом високого рівня та розраховані на широкий радіус поразки – «заряд речовини набагато потужніший за заряд вибухового тротилу». Наразі СДБ продовжує слідчо-оперативні заходи.

Джерело

Новини України