Одеситка видурила у незнайомця телефон та зникла

Жителька Одеси у парку в Пересипському районі помітила захмелілу компанію і попросила телефон, щоб подзвонити. Один із чоловіків дав жінці свій смартфон, а коли відволікся, вона зникла разом з гаджетом. За такою ж схемою у тому ж парку наступного дня зловмисниця видурила телефон у ще одного містянина.

Особу та місце мешкання правопорушниці, яка раніше вже була засуджена за шахрайство, встановили оперативники відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1. Громадянка у скоєному зізналась та видала викрадені телефони, які поліцейські повернули власникам.

А ось друга правопорушниця – жителька Знам’янської ОТГ, що на Березівщині. Як встановили правоохоронці, фігурантка раніше судима за крадіжку та перебувала на іспитовому терміні. В гостях у знайомої зловмисниця попросила в неї телефон, щоб зателефонувати, та пообіцяла повернути його пізніше. Введена в оману жінка майже місяць чекала на повернення свого майна, а потім звернулася до поліції. Того ж дня співробітники територіального підрозділу поліції встановили місцезнаходження правопорушниці, вилучили в неї чужий мобільник та повернули власниці. Фігурантка зізналась, що гаджет їй потрібен був для власного користування.

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Суворовської та Березівської окружних прокуратур повідомили правопорушницям про підозру у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Цей злочин кваліфікується за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України та карається штрафом від 51 до 68 тис. гривень або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

 

Джерело

Новини України