Кубраков: Експорт через порти Великої Одеси майже досяг довоєнних показників

Кубраков: Експорт через порти Великої Одеси майже досяг довоєнних показників

Фото: twitter.com/OlKubrakov

Протягом січня українським коридором через порти вВеликої Одеси експортували 6,3 млн тонн вантажу. Це майже дорівнює довоєнному рівню, повідомив віце-прем’єр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

— Українським коридором перевезення вантажів вже привезли 20 мільйонів тонн вантажу до 32 країн світу. Із портів Великої Одеси вийшов 661 корабель. 14,3 мільйона із зазначеного переліку становлять аграрні товари, — зазначив він.

За його словами, порти Великої Одеси нарощують перевалку вантажів. Крім того, порти очікують на підхід ще 104 суден, які мають вивезти понад 3 млн тонн вантажів.

У середині липня Росія вийшла із «зернової угоди», яка дозволяла експортувати українське зерно Чорним морем. Після цього Україна ухвалила рішення відновити експорт без поновлення участі країни-терориста. На відміну від зернового коридору, що раніше діяв, новим коридором йдуть судна не тільки з агропродукцією, а й з іншими вантажами – металом і контейнерами.
Джерело

Новини України