Безпілотники атакують українсько-польський кордон

Найбільш загрозливою є ділянка в межах Ковельського району, зокрема прикордоння Любомльщини.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби, пише DailyLviv.com.

Прикордонники Волині фіксують активізацію протиправної діяльності на українсько-польському кордоні, пов’язаної з незаконним переміщенням до Польщі підакцизних товарів та інших предметів з використанням безпілотних літальних апаратів. 

Найбільш загрозливою є ділянка в межах Ковельського району, зокрема прикордоння Любомльщини, де окремі особи та протиправні групи не полишають спроб налагодити вказану протиправну діяльність. 

Читайте також: На кордоні з ЄС затримали чотири безпілотники (відео)

Оперативники прикордонного загону встановили низку осіб, причетних до переправлення безпілотниками тютюнових виробів до Польщі, та механізм вчинення останніми злочинних дій.

«Прикро, що у час, коли військовослужбовці сил оборони України за допомогою дронів знищують ворога на фронті, протиправні елементи, маючи відповідні технічні навички, використовують ці технології для власного збагачення й заподіяння шкоди іміджу України перед європейськими партнерами. При цьому встановлені особи усіма можливими способами ухиляються від призову по мобілізації, ігнорують виклики до ТЦК та СП. 

Читайте також: На Львівщині стежив за прикордонниками безпілотник контрабандистів

Наголошуємо, що жодне протиправне діяння не залишиться поза увагою правоохоронців, а причетні до контрабандної діяльності відповідатимуть за свої протиправні дії перед судом.

Будьмо свідомими громадянами своєї країни, робімо усе задля підтримки та допомоги нашим військовим, які щодня віддають життя у боротьбі за територіальну цілісність України»,- зазначають прикордонники.

Читайте також: Безпілотники контрабандистів пролетіли над територією Польщі понад 10 км

Джерело

Новини України