У Кам’янському звучали пісні, що єднають

В той складний час, в який ми живемо, так важливо знайти моменти радості, задоволення від життя, того, що об’єднує тебе з іншими. Тож дуже символічно, що концерт української пісні, який відбувся 31 січня у Центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка, мав назву  «Пісня єднає». 

У концерті взяли участь фольклорні гурти «Українська мрія» та «Мальви». Гості та глядачі цього заходу мали можливість почути українські пісні різних років та з різною історією. Більшість з пісень, хоча й мають авторів слів та музики, пішли у народ та вже дійсно стали народними. Чудові яскраві костюми, усмішки, музика  та щирі слова любові до своєї землі створили теплу атмосферу свята і вдячності тим, хто долучився до організації і проведення цього заходу.

Гості із задоволенням підспівували учасникам колективів «Червону калину» і «Рідне поле», «Черешеньки» і «Горить-палає техніка ворожа». Багато хто згадував мирні часи, коли за родинним столом збиралася вся сім’я і звучали пісні про любов та розлуку, рідну землю та часи випробувань. Згадували тих, кого вже нема поруч, але чиї голоси та співи назавжди залишаться у куточках нашої пам’яті…
Вражає ентузіазм людей, які попри всі складнощі й негаразди сьогодення знаходять у собі сили, час і можливість співати та нести людям радість. А ще дуже радує, що гостинні двері нашої бібліотеки відкриті для таких заходів. Приємно було бачити серед глядачів молодь – майбутніх вчителів української мови та літератури, а поки що студентів Дніпровського фахового коледжу інженерії та педагогіки. Тож пісня дійсно єднає любов’ю до України людей різних поколінь, що так чекають перемоги та вірять у квітуче майбутнє своєї країни.
Світлана Садовенко.

Джерело

Новини України