Мобілізація в Україні по-новому: Данілов вказав на важливий нюанс

Всі мають працювати на перемогу, підкреслив чиновник.

Секретар РНБО висловився про законопроект щодо мобілізації / фото УНІАН

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував новий законопроект про мобілізацію та сказав, що головне — це справедливість.

Як заявив чиновник «Українському радіо», не треба забувати, що захист держави — обов’язок усіх громадян, це прописано у Конституції, відповідних нормативно-правових актах. Посадовець підкреслив, що усі мають працювати на перемогу. «Головне — щоб усе було справедливо. Слово «справедливість» лунає у нашого президента (Володимира Зеленського, — Ред.) відносно цього законопроекту як ключовий дороговказ у цьому питанні…», — зазначив він.

Секретар РНБО наголосив, що закон потрібен державі, але поки ще є лише його проект. «Коли депутати Верховної Ради ухвалять цей акт, коли президент його підпише, і він уже буде нормою закону, тоді ми зможемо говорити, що це норма закону. Сьогодні це проект закону, який депутати Верховної Ради можуть ухвалити в тій чи іншій редакції. Це вже право депутатів голосувати за цю норму чи в якийсь спосіб її змінити, відредагувати. Коли буде закон, тоді ми зможемо остаточно розглядати це питання», — сказав він.

Відео дня

За словами Данілова, «крапку» у питанні повинні поставити саме депутати, а консультації відбувалися з усіма без винятку учасниками процесу, в тому числі й з військовими.

Джерело

Новини України