Зеленський: Цієї зими вдалося зберегти енергосистему, але атаки РФ ще будуть

Зеленський: Цієї зими вдалося зберегти енергосистему, але атаки РФ ще будуть

Фото: .facebook.com/zelenskyy.official

Президент Володимир Зеленський заявив, що енергетична ситуація цієї зими краща, ніж минулого року, незважаючи на численні російські терористичні атаки. Він також зазначив, що Росія продовжує щодня обстрілювати українські міста, а тому потрібно постійно працювати над захистом неба. Про це він сказав у своєму вечірньому зверненні до українців.

— Щоночі, щодня – чергові російські терористичні атаки: ракети та дрони. Значну частину ми збиваємо. Поки що є й багато влучень. Але вже 31 січня. Принципово інша, ніж минулої зими, енергетична ситуація. Система збережена. Забезпечуємо українців енергією. Забезпечуємо та постійно посилюємо захист енергетичних об’єктів. Зміцнюємо наш повітряний щит. Ще доведеться багато пройти цієї зими, і російські терористичні атаки ще будуть, і росіяни намагатимуться зламати наш захист, — зазначив президент.

Зеленський зазначив, що Україна усвідомлює загрозу. Він також подякував усім українським військовим, які щодня та щоночі на бойових чергуваннях захищають небо нашої країни.

Незважаючи на щоденні обстріли з боку російських військ у країні, не вводили аварійні відключення електроенергії, як це було минулої зими. Міністр енергетики Герман Галущенко 31 січня запевнив, що жодних обговорень та дискусій щодо підвищення тарифу на електроенергію під час опалювального сезону або після завершення не проводиться.
Джерело

Новини України