В Україні з’явиться реєстр виробників коноплі

В Україні з'явиться реєстр виробників коноплі

Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України Мінагрополітики працює над створенням реєстру виробників технічної коноплі

Також готується окрема постанова про регламент відбору проб коноплі в період цвітіння — для перевірки на вміст наркотичних речовин.

Міністерство аграрної політики та продовольства готує проєкт наказу про створення реєстру виробників коноплі. Про це заявив перший заступник міністра Тарас Висоцький, повідомила пресслужба відомства 31 січня.   За його словами, Мінагрополітики вже працює над проєктом наказу про створення реєстру виробників технічної коноплі та проєктом постанови уряду щодо регламенту відбору проб для аналізу вмісту наркотичних речовин.   «Мінагрополітики створить електронний реєстр, куди буде вноситися інформація про виробників технічної коноплі. Щоб було зрозуміло, хто вирощує, скільки, і яке використовує насіння. Не потрібно буде отримувати ліцензії, квоти чи окремі дозволи на вирощування. Також готується постанова уряду про регламент відбору проб коноплі в період цвітіння», — розповів Висоцький.   Заступник міністра додав, що проєкт наказу буде оприлюднено для громадського обговорення.   Закон про обіг технічних конопель — це поштовх для реалізації величезного потенціалу вирощування цієї рослини в Україні, наголосив заступник міністра.    Нагадаємо, у грудні минулого року Верховна Рада в другому читанні проголосувала за легалізацію медичного канабісу в Україні. Закон набере чинності через пів року після його опублікування — у другому півріччі 2024-го року.

Медичний канабіс: все про закон, який викликав хвилю суперечок

Джерело

Новини України