У Житомирі батько загиблого військового вийшов на пікет

Вчора вдень напроти Будинку правосуддя мітингував чоловік, щоб відстояти честь і гідність свого покійного сина – Дмитра Торгонського, котрий загинув на Бахмутському напрямку 2 грудня 2023 року.

За словами батька, голова Кмитівської сільської ради здійснювала наклеп на зборах громади та в Інтернеті щодо допомоги в зборі на військовий автомобіль, чим принизила честь та гідність військового, який загинув, захищаючи інтерес та суверенітет нашої держави.

За словами Валентина, Дмитро у лютому 2023 року подав позов до суду на захист своєї честі і гідності. Причиною позову, каже його батько, став допис у соцмережі старости Кмитівського старостинського округу Валентини Яремчук, у якому йшлося про нібито нецільове використання Дмитром грошей, зібраних на допомогу ЗСУ.

«Староста Кмитівського старостинського округу Яремчук Валентина Миколаївна нагородила цією нісенітницею, грязюку вилила, яка не відповідає дійсності. Ми звернулися, наполягли, щоб цю справу розглянули в громаді, щоб вони вибачилися, що це неправдива інформація. Прийшли друзі, прийшли працівники військкомату, що не відповідає дійсності те, що наговорили, написали у Фейсбуці. В такий час, коли ми пішли воювати, ризикуючи своїм життям, поклали це життя – вони до цього віднеслися холодно, це просто зрада», — каже Валентин Торгонський.

Через 20 днів після загибелі Дмитра суддя Коростишівського районного суду Вікторія Янчук ухвалила 22 грудня 2023 року рішення про закриття провадження у справі через смерть позивача. 

 

Джерело

Новини України