Розлучення за останні кілька років у Польщі визнані недійсними

Судова палата у цивільних справах Верховного Суду ухвалила важливу постанову.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com. 

Судова палата у цивільних справах Верховного Суду ухвалила важливу постанову, відповідно до положень якої багато розлучень за останні роки були визнані недійсними.

Рішення стосується як незавершених до 3 липня 2021 року справ, так і тих, які були розпочаті в період з 3 липня 2021 року по 14 квітня 2023 року.

Читайте також: Менше бюрократії — більше кохання: заяву про шлюб можна подати в Дії

Такий висновок став результатом наказу заступника голови окружного суду від 6 липня 2021 року, виданого у зв’язку з Законом від 2 березня 2020 року про спеціальні рішення, пов’язані із запобіганням, протидією та боротьбою з COVID-19 та іншими інфекційними захворюваннями та спричиненими ними кризовими ситуаціями. Відповідно до цього рішення, в суді першої інстанції справу може розглядати один суддя, якщо голова суду не вирішить, що справу повинні розглядати три судді. Провадження є недійсним, якщо справу про розірвання шлюбу розглядали один суддя та двоє народних засідателів.

Рішення Верховного Суду може мати серйозні наслідки для справ про розлучення, які мали місце у вищезгаданому періоді. Сторони провадження, яке вже завершилося, тепер мають розглянути питання про поновлення провадження. Заява про повторне відкриття може бути подана протягом трьох місяців з моменту, коли стороні стало відомо про підставу для повторного розгляду.

У справах, які ще розглядаються, може знадобитися повторення деяких процесуальних дій. Скарга на неправомірність провадження може бути заявлена ​​в апеляційній скарзі, а суд другої інстанції може скасувати раніше винесене рішення.

Читайте також: Франківський суд Львова розлучатиме голову облради з чоловіком

Джерело

Новини України