Розкрадання на 1,5 млрд: чиновникам Міноборони висунуто підозру (фото)

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

СБУ викрила схему розкрадання державних коштів під час закупівлі боєприпасів / фото ілюстративне УНІАН, Інна Соколовська

Служба безпеки України (СБУ) за сприяння Міністерства оборони (МО) викрила схему розкрадання державних коштів під час закупівлі боєприпасів. За даними слідства, до оборудки причетні колишні та діючі високопосадовці МО та очільники афілійованих компаній, повідомляється на сайті СБУ.

Зазначається, що зловмисники намагалися вкрасти майже 1,5 млрд бюджетних гривень на придбанні 100 тис. мінометних пострілів для ЗСУ.

Так, за даними слідства, у серпні 2022 року чиновники уклали контракт на закупівлю оптової партії артснарядів з постачальником озброєнь «Львівський арсенал». Потім Міноборони перевело на рахунки підприємства всю суму, передбачену підписаним документом.

Відео дняЗловмисники намагалися вкрасти майже 1,5 млрд бюджетних гривень на придбанні 100 тис. мінометних пострілів для ЗСУ / фото Служба безпеки України

«Після одержання коштів менеджмент компанії перерахував частину грошей на баланс іноземної комерційної структури, яка мала поставити замовлені боєприпаси в Україну. Однак та не відправила жодного артснаряда до нашої держави, а отримані кошти вивела у тінь, перевівши їх на рахунки ще однієї афілійованої структури на Балканах», — ідеться у повідомленні.

Джерело

Новини України