Нічний удар ворога: вісім ударних БпЛА «Shahed-136/131», дві балістичні ракети «Іскандер-М» і три — ЗРК С-300, — Повітряні сили ЗСУ

Рашисти атакували цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури в Полтавській, Донецькій, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Про це повідомили Повітряні Сили ЗСУ, пише DailyLviv.com.

У ніч на 28 січня 2024 року ворог атакував 8-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ – рф.), двома ракетами «Іскандер-М» по Полтавщині з району Воронезької області -рф та трьома ЗРК С-300 по Донеччині з тимчасово окупованої території області.

Атаковано цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури в Полтавській, Донецькій, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Мобільними вогневими групами Повітряних Сил знищено чотири із восьми ворожих БпЛА, якими противник атакував прифронтову зону.

Про ліквідацію наслідків удару «балістикою» повідомлять місцеві адміністрації. Попередньо без постраждалих.

«Триває ліквідація пожежі внаслідок російської атаки по промисловому обʼєкту у Кременчуцькому районі. Попередньо — дві балістичні ракети. Інформація про жертв та постраждалих станом на зараз відсутня. На місці працюють всі необхідні екстрені служби», — повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Згодом він додав, що більше півтори сотні рятувальників гасили вогонь на площі понад 1000 м². Залучали майже 50 одиниць техніки. У ліквідації пожежі брали участь і спеціалісти з сусідніх областей.

Джерело

Новини України