Хаб мистецтва та здоров’я: скільки людей на Полтавщині відвідали та що змінилося за майже 2 роки

За інформацією: Суспільне Полтава.

Хаб мистецтва «Зело». Фото: Суспільне Полтава

"Зараз у нас заняття для усіх, адже усі ми емоційно потерпаємо від наслідків повномасштабної агресії. Тому і для внутрішньо переміщених осіб, і для громади, яка приймає, ці заняття доступні", — розповіла керівник арт-центру "Зело" Ярослав Терновський.

Хаб мистецтва та здоров’я. Фото: Суспільне Полтава

"Ми допомагаємо через мистецтво покращити внутрішній стан. Ми і раніше толерантно ставилися до людей, до дітей. А це іще толерантніше, з більшим трепетом, любов’ю. Звісно, це виклики. Ми з ними постійно стикаємося. Це розширення наших соціальних проєктів не тільки у Полтаві. Це й Полтавська область, Харківська область", — сказала керівниця арт-центру "Зело" Аліна Гончарова.

Влітку 2022-го арт-центр створив мистецький хаб. Нині викладають за новою адресою.

Хаб мистецтва та здоров’я у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

"Це переїзд. Тому що, скажімо так, комерційні умови змінюються у різних місцях. І ми знайшли місце, де наш проєкт зможе жити ще, я сподіваюся, довгий час. Тому що тут цілком прийнятні для нас умови оренди. І місце таке центральне. У Полтаві ми працюємо на кількох локаціях. Це і арт-центр «Зело», і ця локація наш хаб, це і точка «Спільно» на Майдані незалежності у Будинкові культури, це і бібліотека для дорослих на Алмазному", — розповіла керівник арт-центру "Зело" Ярослав Терновський.

Ремонт у новому приміщенні на вулиці Соборності допомагали робити батьки та викладачі.

Навчання в хабі мистецтва та здоров’я. Фото: Суспільне Полтава

"У нас залишився акваріум. Ми хочемо запустити на пів тони акваріум. Буде кімната, діти не знатимуть, як туди зайти, вони лише бачитимуть через акваріум, що там є якийсь простір. Ця шафа відкриватиметься і туди можна буде потрапити через шафу", — сказав викладач Максим Стерлік.

За увесь час заняття у межах проєкту відвідали більше 5 тисяч людей на Полтавщині, розповів керівник центру Ярослав Терновський.

Новини України