«Чіп, Дейл, Гаєчка та Мушка»: до Полтави евакуювали чотирьох цуценят з Курахового

За інформацією: Суспільне Полтава.

Один із песиків яких евакуювали у Полтаву. Суспільне Полтава

"Чоловік повертався ввечері і почув скавчання. Оскільки там хати були закинуті, він пішов на звук, щоб виявити, де скавчать. Можливо, там поранена собачка чи ще щось. І знайшов чотирьох цуценят. Маму так і не вдалось знайти. Він поселив їх у себе, звісно. Став їх відігрівати, відгодовувати. Я привозила корм плюс він купляв сам корм, сухий корм. Плюс ми купували паштети, варили кашу, коли була можливість", — розповіла

Подружжя звернулось до спільноти "UAnimals", аби вивезти собак з Курахового у безпечніше місце.

Цуценята їдять кашу, паштети та сухий корм. Суспільне Полтава

"Було вирішено їх евакуювати, тому що там в тому місці почастішали обстріли і їм було просто небезпечно", — продовжила дружина військового Олена Тищук.

"Військовим потрібно воювати, а нам тут в тилу потрібно їх підтримувати. І тому вони звернулись про перетримку", — додала зооволонтерка Людмила Хоменко.

Цуценятам вже виповнилось по 3 місяці. Це 2 дівчинки та 2 хлопчики, говорить майстриня з утримання бездоглядних тварин Олена Мирополець.

Вольєр в якому живуть цуценята. Суспільне Полтава

"Їх оглянув наш ветеринарний лікар. По стану здоров’я – задовільний. Їх обробили від паразитів, завакцинували, дітки зараз повністю здорові. Відчувався деякий стрес перші дні, вони ховались, лякались. Зараз вже адаптувались до нормальних умов життя без вибухів", — розповіла майстриня з утримання бездоглядних тварин Олена Мирополець.

У пункті перетримки собачат тримають у спеціальному вольєрі.

Цуценят евакуювали в Полтаву із Курахово, що на Донеччині. Суспільне Полтава

"На даний момент вони знаходяться в дитячому садочку. Для них особливе ставлення, особливі умови, особливе харчування, але настане той час, коли вони перейдуть уже в підліткову групу. Будуть вже на рівні з іншими собаками і хотілось би, щоб вони ніколи не побачили тих холодних стін вольєрів", — продовжила майстриня з утримання бездоглядних тварин Олена Мирополець.

Нині зооволонтери шукають домівку та господарів для чотирилапих.

На перетримці цуценята можуть бути ще 7 днів. Суспільне Полтава

"Нам дозволили перетримати тут цуценят 2 тижні. Наразі пройшло вже 6 днів. Звідси їх потрібно забирати, а куди далі – ну це дуже-дуже важко. Військові хочуть розуміти, що буде з цими тваринами, тому що вони прив’язались до них і дуже переживають, щоб у них були найкращі сім’ї", — розповіла зооволонтерка Людмила Хоменко.

Новини України