У морі застрягли 14 танкерів з російською нафтою через санкції США — ЗМІ

У морі застрягли 14 танкерів з російською нафтою через санкції США - ЗМІ

Фото: vesselfinder.com Станом на п’ятницю, 26 січня, 14 суден із вантажем Сокіл застрягли в південнокорейському порту Йосу (ілюстративне фото)

Танкери La Balena, Nireta і Nellis із приблизно 3,2 мільйонами барелів на борту, що перебувають нині недалеко від порту Йосу.

Неподалік берегів Південної Кореї застрягли 14 танкерів, завантажених 10 мільйонами барелів російської сирої нафти сорту Сокіл. Їх досі не продали через санкції США. Про це повідомляє Reuters в п’ятницю, 26 січня.

Труднощі з продажем нафти Сокіл — однп з найсерйозніших проблем, з якими зіткнулася РФ відтоді, як Захід запровадив санкції, і один із найсерйозніших збоїв в експорті російської нафти за два роки.

У США заявили, що хочуть, щоб санкції скоротили доходи Кремля і його військової машини, але не порушили потоки російської енергії на світові ринки. Торік США запровадили санкції щодо кількох суден і компаній, які займалися транспортуванням Сокола.

Станом на п’ятницю, 26 січня, 14 суден із вантажем Сокіл застрягли в південнокорейському порту Йосу. Супертанкери La Balena, Nireta і Nellis із приблизно 3,2 мільйонами барелів на борту, що перебувають нині недалеко від південнокорейського Йосу, діють як плавучі сховища для російського сорту нафти.

Інша частина Сокола, відвантажена з листопада по січень, зберігається на менших суднах типу Афрамакс (місткістю 500 000-800 000 барелів).

Поставки Сокола Індійської нафтової корпорації було затримано через проблеми з оплатою, що змусило найбільший нафтопереробний завод Індії використовувати свої запаси і купувати більше нафти на Близькому Сході.

Компанія не чекає отримання будь-яких партій Сокола найближчим часом через розбіжності з приводу того, яка валюта буде використовуватися для оплати.

Як ми вже писали, мінфін США розіслав листи з попередженням про тюремне ув’язнення в разі порушення цінової стелі для російської нафти 30 фірмам, що контролюють до сотні нафтових танкерів.

Найбільші грецькі компанії припинили транспортування нафти з Росії — ЗМІ

Джерело

Новини України