Кабмін продовжив виплати для всіх ВПО до 1 березня

Кабмін продовжив виплати для всіх ВПО до 1 березня

Фото: Корреспондент (ілюстративне фото) Виплати для переселенців-пенсіонерів продовжено на шість місяців

Для внутрішньо переміщених осіб з-поміж пенсіонерів виплати буде продовжено ще на шість місяців.

Кабінет міністрів продовжив виплати для всіх внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до 1 березня, а виплати для переселенців з-поміж пенсіонерів буде продовжено на шість місяців. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram в п’ятницю, 26 січня.   «З 1 березня запрацюють нові справедливі правила допомоги ВПО», — заявив глава уряду.
  За словами прем’єра, для ВПО з-поміж пенсіонерів виплати буде продовжено ще на шість місяців.

Також виплати буде продовжено для громадян, які мають інвалідність 1 або 2 групи, для дітей з інвалідністю, для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для працездатних громадян, які стали на облік в центрі зайнятості або працевлаштувалися.   «Загалом держава продовжить підтримувати виплатами понад 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Одночасно ми продовжуватимемо більш цільові інструменти підтримки, щоб допомагати тим, хто цього дійсно потребує», — наголосив Шмигаль.   Представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук зазначив, що виплату допомоги на проживання переселенцям продовжено автоматично з 1 лютого на один місяць без додаткового звернення для осіб, у яких у січні 2024 року закінчився шестимісячний період одержання такої допомоги.   Також передбачено, що подання заяви для продовження виплати допомоги на проживання переселенцям, які мають право на її продовження після 1 березня, здійснюється відповідно до чинного порядку з 1 лютого.   Допомогу на проживання переселенцям, які мають на неї право й звернулися по продовження виплати з особисто поданою заявою в лютому-березні, призначають і виплачують з 1 березня 2024 року.
Нагадаємо, в Україні приблизно 4,9 мільйона людей, які вважаються внутрішніми переселенцями. З них 2,5 мільйони щомісяця отримують виплати. У 2022 році Україна спрямувала на виплати переселенцям 57 мільярдів гривень. У 2023 році ця сума збільшилася до 73 мільярдів гривень.

Джерело

Новини України