Виплати компенсацій за проживання ВПО продовжили, але тільки на місяць

Виплати компенсацій за проживання ВПО продовжили, але тільки на місяць

Фото: Oleksandr Brovko с сайта Pixabay

Кабінет міністрів України вирішив подовжити виплату компенсації на проживання внутрішньо переміщеним особам на ще один місяць. Але після 1 березня цю допомогу отримуватимуть лише пенсіонери та деякі інші групи громадян, заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в телеефірі, яку цитує РБК-Україна.

Міністр зазначила, що рішення про подовження виплат пов’язане із труднощами у зимовий період, особливо з пошуком роботи.  

Згідно з новими умовами, після 1 березня компенсацію на проживання отримуватимуть лише пенсіонери, які отримують менше 9444 гривень. Також допомогу продовжать для людей з інвалідністю першої та другої груп, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Виплати також продовжать людям, яки працевлаштувалися у 2023 році, але дохід яких менше 9400 гривень на кожного члена сім’ї.

Крім того, допомогу отримуватимуть ті, хто проживає на «умовно безпечних територіях», де немає місць у дитячих садках через обмежену кількість місць. У таких випадках матері, які змушені доглядати за своїми дітьми, отримуватимуть допомогу.

Важливо зазначити, що витрати на подовження цих виплат становлять понад 6 мільярдів гривень для бюджету.

У жовтні 2023 року Міноборони збільшило перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду. Серед іншого збільшено виплати пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам та курсантам.   22 січня радник керівника Офісу президента України та колишній нардеп Сергій Лещенко заявив, що європейським країнам краще зупинити допомогу українським біженцям, щоб вони повернулися додому. Через деякий час після цього він прокоментував свої слова «листом подяки». 
Джерело

Новини України