Лікар Олексій Пасечник: «Парити ноги при застуді може бути корисно, якщо ви це робите правильно»


Лікар Центру сімейної медицини №1 Краматорська Олексій Пасечник інформує, чи можна парити ногі при застуді.

«Нерідко нам простіше лікуватися від застуди вдома самотужки за допомогою народних методів, аніж звернутися до фахівців та позбутися симптомів за кілька днів.

Серед поширених народних методів лікування застуди – тримання ніг у гарячій воді  Та чи не нашкодить ця процедура?

Парити ноги при застуді може бути дійсно корисно, але тільки якщо ви це робите правильно. Сенс процедури в тому, що гаряча вода забезпечує приплив крові до ніг, чим полегшує стан дихальних шляхів, носових пазух, легень. Тож парити ноги можна у воді температурою не вище за 40 ⁰С не довше 15 хв. Після процедури не варто виходити на вулицю наступні 3️ години.

Проте парити ноги при застуді категорично не можна, якщо у вас висока температура, якщо ви вагітні, страждаєте на серцево-судинні захворювання, в тому числі гіпертонію, чи якщо збираєтеся найближчим часом вийти на вулицю 

Парити ноги в гарячій воді – хороша фізіотерапевтична процедура, однак таким чином можна спровокувати ще більше підвищення температури, що може призвести до загострення стану.

Тому краще робіть ванночки для ніг  просто для релаксу після важкого дня, а лікування застуди довірте професіоналам – зверніться до сімейного лікаря Центру сімейної медицини м. Краматорська при перших проявах захворювання!».

Контакти call-центру:
 050-357-07-05,
 095-274-18-02,
 42-00-98,
 050-458-33-75 (амбулаторія в м. Київ).

 

Джерело

Новини України