Прометей здобув вольову перемогу над Хапоелем у Єврокубку

Команда Гінзбурга вдруге обіграла одного з лідерів своєї групи

Прометей здобув вольову перемогу над Хапоелем у Єврокубку

Фото — prometeybc.com

Прометей здобув важливу та не надто передбачувану перемогу над Хапоелем Тель-Авів у виїзному матчі 16-го туру групової стадії баскетбольного Єврокубку – 113:105.

Початок зустрічі пройшов у рівній боротьбі, але поступово українська команда наростила перевагу та виграла чверть із різницею +7. Протягом другого ігрового відрізку підопічним Ронена Гінзбурга вдавалося стримувати невеликий відрив від суперника.

Після великої перерви господарі, здавалося, переламали перебіг матчу. Остання чверть почалася за рахунку 82:81 на користь Хапоеля, проте більше він не вів. Зразкова десятихвилинка від Прометея – й у підсумку заслужена перемога.

Прометей встановив особистий рекорд результативності у Єврокубку – раніше українська команда за два сезони жодного разу не набирала понад 105 очок за матч.

Команда Гінзбурга в таблиці залишилася шостою, але вже за підсумками туру може забезпечити собі місце у плей-офф – для цього потрібно, щоб Венеція не виграла у БК Вулвз.

Ізраїльська команда, поступившись Прометею вдруге за сезон, залишилася другою, але тепер ризикує втратити пряму путівку до чвертьфіналу.

У передостанньому турі групового етапу Прометей зіграє зі згаданою Венецією 30 січня.

  • Баскетбол. Єврокубок. Група А. 16-й тур

Хапоель Тель-Авів – Прометей – 105:113 (22:29, 30:27, 30:25, 23:32)

Прометей: Марч (27), Агада (19 + 7 підбирань + 6 передач + 3 перехоплення), Клавелл (19), Балвін (16 + 6 підбирань), Липовий (11 + 5 підбирань + 3 перехоплення), Одіасе (9), Кеннеді (8), Санон (4)

Джерело

Новини України