«Дорога валиться»: на Червоному Шляху у Полтаві перекриють рух на дорозі

За інформацією: Суспільне Полтава.

Провалля, яке утворилося на дорозі. Суспільне Полтава

Дорожнє покриття на горі у районі Хрестовоздвиженського монастиря, що у мікрорайоні Червоний Шлях Полтавської громади, у зсувах, тріщинах та проваллях. Руйнується цей відрізок шляху щодня помітніше, каже Оксана Лазаренко.

"У середині травня просто сталася тріщина. Тобто ні просідань, нічого. Зараз кожні два-три дні уже видно, що воно сильніше і сильніше просідає, збільшуються тріщини, збільшується ширина цих тріщин, бо дуже дощова погода, дуже дощова осінь, дуже сильні перепади погоди", — продовжила депутатка Полтавської міської ради Оксана Лазаренко.

Тріщина, яка утворилася на відрізку дороги у мікрорайоні Червоний Шлях. Суспільне Полтава

Із 25 січня рух транспорту вулицею Паїсія Величковського повністю перекриють. Роблять це тимчасово, поки розроблять проєктну документацію та проведуть ремонтні роботи, розповів Суспільному заступник начальника управління ЖКГ Олександр Попенко.

"Треба закривати і робити. Тільки ж ми залишимося без виїзду звідсіля. Бо на Дальніх Яківцях виїзд через міст залізничний і на Ближні Яківці і потім у місто, там же ж ями, проїхати отакою машиною неможливо", — розповів місцевий житель.

Дорогу планують перекрити 25 січня. Суспільне Полтава

"Якщо ви помітили, у нас тут йде труба. І ця труба йде отак по діагоналі. Якраз по оцим усім тріщинам проходить труба водоканалу і труба «Полтавагазу». Це ще одна небезпека, за яку жителі дуже переживають, адже, якщо не дай бог, тут станеться сильніший провал або обвал ґрунту, то може пошкодитися газова труба, або труба водоканалу. І ми можемо або залишитися без газу взимку, або без води", — розповіла депутатка Полтавської міської ради Оксана Лазаренко.

На час перекриття руху змінили розклади та маршрути міських автобусів №45 та №38, а також шкільного автобуса. Транспорт їхатиме через мікрорайон Яківці.

Після перекриття дороги транспорт рухатиметься через мікрорайон Яківці. Суспільне Полтава

"Мені, наприклад, навіть вигідніше звідти, бо я живу на новобудовах і працюю в центрі. А людям, може хто працює на Подолі, то їм звісно не вигідно. Так, а в нас немає варіанту", — продовжила місцева жителька Олена Ставнійчук.

"Перше, об’їжджати буде далі, але друге, там же дорога валиться, її ж потрібно ремонтувати. Я думаю, кілометрів на 10 буде далі об’їжджати. Не проти, бо можна ж доїздитись до такого, що там аварія станеться. Уже там проїжджати тільки з одного боку машина", — додав місцевий житель Володимир Кійко.

Зсув дорожнього покриття у мікрорайоні Червоний шлях. Суспільне Полтава

Доки триватиме перекриття, нині невідомо. Як розповіла Суспільному Оксана Лазаренко, раніше цю дорогу через аварійне дорожнє покриття перекривали для проїзду 2013-го року.

Новини України