У Краматорстьку зафіксували випадки ГКІ та сальмонельозу на минулому тижні


Краматорська районна філія ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ» надала інформацію щодо захворюваності кишковими інфекціями населення міста Краматорськ.

«За результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції в місті Краматорську з 12.01.2024 по 18.01.2024 (3-й тиждень року) зареєстровано 3 випадки гострої кишкової інфекції невстановленої етіології у дітей, інтенсивний показник 1,64 на 100 тис. населення.   Та 3 випадки сальмонельозу у дорослих, показник захворюваності становить 1,64 на 100 тис. населення.

Аналіз захворюваності сальмонельозом та його етіологічної структури показує, що збудником на звітному тижні виступала Salmonella typhimurium (100%).

Лабораторному обстеженню з метою виявлення збудника Salmonella підлягають 3 контактні особи із родинних осередків. Контактні проходять обстеження і знаходяться на контролі у фахівців філії. Факторний аналіз ГКІ показав дію харчового шляху передачі збудника кишкової інфекції, який реалізувався через неправильне приготування, зберігання продуктів харчування в домашніх умовах та недотримання правил особистої гігієни.

Фахівцями Краматорської районної філії у вогнищах інфекції проведено 6 епідеміологічних обстежень. За їх результатами здійснені відповідні санітарно-протиепідемічні та дезінфекційні заходи.

Джерело

Новини України