Структура тестів НМТ у 2024 році не зазнає змін

Структура національного мультипредметного тесту не зазнає змін порівняно з минулими роками. Про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, інформує портал «Освіта».

Вона наголосила, що типи завдань з усіх предметів не відрізняються від типів завдань ЗНО минулих років.

«Якщо ви проходили демонстраційні тести минулорічні, то ви уже обізнані з цими типами, жодних змін у структурі тестування не буде», – підкреслила директор УЦОЯО.

Тобто, залежно від предмета, учасники НМТ будуть працювати з завданнями з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох або п’яти варіантів, з вибором трьох правильних відповідей з семи варіантів або трьох груп варіантів, на встановлення відповідності або послідовності, на заповнення пропусків у тексті та завданнями відкритої форми з короткою відповіддю.

«Ці всі завдання раніше були в ЗНО, тепер вони є в НМТ. Єдина відмінність – що вони представлені у комп’ютерному форматі», – зазначила Вакуленко.

Для ефективної підготовки до усіх предметних блоків НМТ майбутні учасники можуть використати сервіс ЗНО-ОНЛАЙН, який містить усі завдання ЗНО з усіх предметів, які виконували учасники зовнішнього незалежного оцінювання за всі роки його проведення.

Для зручності підготовки завдання з української мови і літератури, математики, історії України, біології, фізики, хімії, географії, згруповані за темами, що дозволить приділити більше уваги «проблемним» для учасника розділам з певного предмета.

Також користувачі сервісу можуть скористатись коментарями фахівців, які пояснюють логіку вибору правильної відповіді.

Джерело

Новини України