Майже 2 мільйони збитків: у Київському райсуді Полтави розглядають справу про службову недбалість

За інформацією: Суспільне Полтава.

Прокурорка Єлизавета Сухина. Суспільне Полтава

Як розповіла Єлизавета Сухина, вартість ремонтно-відновлювальних робіт становить близько двох мільйонів гривень.

"Полтавській міській територіальній громаді в особі Полтавської міської ради та департаменту освіти Полтавської міської ради спричинено матеріальну шкоду у розмірі 1 мільйон 962 тисячі 701 гривня, що згідно до пункту 4 статті 364 Кримінального кодексу України є тяжкими наслідками", — продовжила прокурорка.

Справу розглядають у Київському райсуді Полтави. Суспільне Полтава

Володимир Карпець та його представник Андрій Новосядлий з обвинуваченням не погоджуються.

"Зокрема, основним із доказів, які покладені в основу обвинувального акту і позовної заяви є експертиза. Згідно з текстом самої експертизи чітко вбачається, що в ній виносяться висновки орієнтовні, приблизні, сумнівні, що вказує на сумнівність змісту самого висновку", — розповів захисник обвинуваченого Андрій Новосядлий.

Андрій Новосядлий, захисник обвинуваченого. Суспільне Полтава

На цьому засіданні розпочали досліджувати письмові докази. Зокрема, акт загального комісійного огляду приміщення та фото пошкоджень.

"В результаті протікання покрівлі через атмосферні опади виявлено руйнування підвісної стелі, швів між плитами перекриття, опорядження стелі внутрішніх приміщень ДНЗ першого та другого поверхів, виявлені місця суцільного замокання підлоги внутрішніх приміщень другого поверху та частково першого поверху. Комісія констатує, що ПП "Торгпостачбудсервіс" було порушено графік виконання робіт з капітального ремонту покрівлі ДНЗ №83", — додала прокурорка Єлизавета Сухина.

Обвинувачений свою вину не визнає. Суспільне Полтава

"Незрозуміла дата складання цих фотокарток, оскільки на них відсутні будь-які рукописні або друковані відомості. Незрозуміле точне місцезнаходження об’єктів і речей, які зображені на фотокартках, незрозуміло хто саме складав дані фотокартки", — сказав захисник обвинуваченого Андрій Новосядлий.

У судовому засіданні суддя Ольга Логінова оголосила перерву. На наступному засіданні 26 лютого продовжать досліджувати письмові докази. Свою вину підозрюваний не визнає.

Новини України