Затриманий керівник львівської компанії постачав протигази для ЛМР на мільйони гривень

ФОТО: СБУ

Нагадаємо, служба безпеки викрила ще одну схему розкрадання державних коштів на оборонних замовленнях для Сил безпеки та оборони України, до яких причетні полковник ЗСУ та керівник львівської компанії. За даними LVIV.MEDIA, один із затриманих виявився гендиректор львівської компанії — ТОВ «Профф» Антон Олексин.

Компанія на ринку вже три роки і займається торгівлею протигазів та захисного спорядження. ТОВ «Профф» продало за 3 млн грн протигази Львівській міській раді.

До слова, окрім підприємця, СБУ затримала ще й полковника ЗСУ, з яким вони вдвох збиралися заробити на відкаті під час закупівлі для військових.

Довідково:

ТОВ «Профф» зареєстроване у 2021 році у Львові — основним видом діяльності компанії є неспеціалізована оптова торгівля. Також ТОВ «Профф» виробляє неметалеві мінеральні та гумові вироби, а також продає деталі для автотранспорту. Засновників компанії «Профф» двоє — Антон Олексин та Максим Довгановський. Проте генеральним директором є саме Антон Олексин.

До слова, у 2022 році компанія постачала захисне спорядження для ДСНС у Хмельницькій області на 14 млн грн, а управління ДСНС у Києві отримало від компанії 2 тис. протигазів за 11 млн грн, для ДСНС у Київській області ТОВ «Профф» поставило 2,8 тис. протигазів на 12 млн грн. Тільки за грудень 2023 року ТОВ «Профф» стало переможцем близько 15 тендерів — компанія є постачальником товарів для державних структур у кількох областях України. Натомість у січні цього року ТОВ перемогло лише в одній закупівлі.

Крім цього, як повідомило видання NGL, у 2022 році Львівська міська рада та підпорядковані їй комунальні підприємства замовили у ТОВ «Профф» товари на понад 3 млн грн.

«У них (ТОВ «Профф» — ред.) в основному купували дорожчі протигази, по 5-6 тис. грн з ПДВ. Наприклад, замовила 42 засоби захисту «Адміністрація міського голови». Один комплект із маскою, фільтром та сумкою коштував 4,5 тис. грн», — написали в NGL.

Нагадаємо, у п’ятницю, 19 січня, гендиректора ТОВ «Профф» та полковника ЗСУ у Києві затримали працівники СБУ — їх підозрюють у розкраданні бюджетних коштів. Слідчі встановили, що військовий мав отримати від підприємця 45 тис. доларів хабаря. За цю суму він обіцяв укласти договір про поставки оборонних товарів для ЗСУ. У Службі безпеки додали, що загальна сума запланованої угоди підприємця із ЗСУ становила 36 млн грн.

Суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави – 10 млн грн кожному. Підозрюваним загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Ім’я затриманого полковника ЗСУ наразі невідоме.

Джерело

Новини України