Уряд виділив рекордну суму на оборонні споруди

Уряд виділив рекордну суму на оборонні споруди

Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабмін України у п’ятницю, 19 січня, виділив рекордну суму на облаштування оборонних рубежів – 17,5 млрд гривень. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

– Продовжуємо постійно посилювати нашу обороноздатність. Сьогодні виділяємо рекордну суму на облаштування оборонних рубежів. Йдеться про 17,5 млрд грн, які будуть спрямовані на будівництво інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, відповідне обладнання та систему невибухових огорож, — написав прем’єр.

За словами Шмигаля, кошти буде виділено профільним відомствам та обласним державним адміністраціям. Раніше уряд уже виділив із резервного фонду ще 120 млн грн для Державної прикордонної служби для посилення обороноздатності й інженерно-технічного облаштування кордону.

З грудня у Чернігівській області на найнебезпечніших напрямках обладнуються рубежі та позиції першої й другої смуг оборони. Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв. Раніше під час поїздки до Запоріжжя президент Володимир Зеленський обговорив питання зміцнення оборони на всіх основних напрямках, а також пришвидшення будівництва споруд. За його словами, це стосується окремих напрямків у Донецькій, Харківській областях, а також Харківської, Сумської, Чернігівської, Київської та Рівненської областей. Ще він згадав Херсонську область та Волинь.
Джерело

Новини України