У Житомирі відзначили День Соборності України

Сьогодні, 22 січня, у Житомирі до Дня Соборності України керівництво Житомирської області взяло участь у меморіальних заходах, — повідомили в Житомирській ОВА.

Так, до заходів долучився начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, його заступники Юрій Денисовець та Віктор Градівський, керівник апарату ОВА Олег Шарварко, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, представники структурних підрозділів Житомирської ОВА, Житомирської міської ради, громадськість та ЗМІ.

Так, учасники заході поклали квіти до пам’ятних стендів загиблим захисникам України та пам’ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором» на майдані Соборному, стели Героям Небесної Сотні та пам’ятника Івану Огієнку біля Свято-Михайлівського кафедрального собору.

Довідково. День Соборності України — свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Тоді на площі перед Київською Софією на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу.

Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День Соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

 

Джерело

Новини України