Заклади освіти Полтавщини отримали понад 80 мільйонів гривень для предмету «Захист України»

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фото: Суспільне Полтава

В грудні 2023-го року уряд виділив субвенцію у розмірі 1 мільярд 745 мільйонів гривень. З них Полтавщина отримала 88 мільйонів 614 тисяч. Ці гроші витратять на закупівлю обладнання та освіту вчителів, які викладають предмет «Захист України» для учнів 10-11 класів.

Про це повідомив директор обласного департаменту освіти Євген Кончаковський.

Ця субвенція охоплює заклади загальної середньої освіти, професійно-технічні училища та заклади фахової передвищої освіти.

83,5 мільйони гривень планують витратити на закупівлю матеріально-технічної бази для кабінетів, у яких проводять заняття. Крім комп’ютерного обладнання, планують придбати стрілецькі тири, макети навчальної та інженерної зброї, мінної безпеки, тактичної медицини.

Більше 5 мільйонів гривень виділили на підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які викладають предмет «Захист України». Ці гроші направлять до Полтавської академії неперервної освіти, яка нині навчає вчителів та надає їм право викладати цей курс у старшій школі. До цього навчання планують долучати військовослужбовців, які мають бойовий досвід.

Як розповів Євген Кончаковський, нині невідомо про умови, за яких освітні заклади зможуть отримати гроші. Їх оприлюднять наприкінці січня – на початку лютого. Після цього гроші передадуть територіальним громадам.

Новини України