У Польщі фермери перекриють дороги на знак протесту проти українського зерна

У Польщі фермери перекриють дороги на знак протесту проти українського зерна

Фото: Суспильне

Польські фермери анонсували масштабну акцію протесту проти напливу агроімпорту з України, що погіршує становище працівників галузі. У рамках акції протесту, яка призначена на 24 січня, буде перекрито траси та дороги. Про це повідомляє Rolnik Info.

– Від імені правління Національної ради сільськогосподарських палат я підтримую акцію протесту, оголошену Солідарністю RI 24 січня 2024 року, і закликаю фермерів приєднатися до спільно організованих заходів, – заявив президент Національної ради сільськогосподарських палат Віктор Шмулевич.

Фермери закликають своїх колег вийти на протест 24 січня та перекрити дороги по всій країні на дві години, починаючи з 12:00. Вони хочуть висловити протест проти імпорту зерна з України та проти ідей Європейського Союзу, які можуть суттєво обмежити виробництво рослинництва та тваринництва у Польщі. Вже відомо, що в акції протесту візьмуть участь фермери з Бані, Піжіце, Мислібуж, Козелице, Лип’яни, Тщинсько-Здруй, Пшелевіце.

16 січня польський уряд підписав угоду з перевізниками, щоб розблокувати кордон із Україною. У рамках угоди сторони домовилися призупинити протести на під’їздах до трьох пунктів пропуску на кордоні до 1 березня 2024 року. Польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною 6 листопада 2023 року. Протестувальники вимагали повернути систему перепусток для українських перевізників.
Джерело

Новини України