Коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного. Пояснення Міноборони

У кабінеті військовозобов’язаного буде можливість оновити дані без відвідування територіальних центрів комплектації.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко в ефірі національного телемарафону, пише DailyLviv.com.

«Ми плануємо на початку другого кварталу запустити таку можливість, як тільки закон набуде чинності. Це достатньо короткий термін, для подібних інструментів можна сказати миттєвий», — розповіла посадовиця.

 За словами заступниці міністра, в кабінеті військовозобов’язаного буде можливість оновити дані без відвідування територіальних центрів комплектації й далі ці дані уже будуть використовувати ТЦК.

Чорногоренко також пояснила, що ухвалений Верховною Радою законопроєкт №10062 про цифровізацію армії удосконалив взаємодію між реєстрами, розширив перелік відомостей про військовозобов’язаних, резервістів і призовників в системі «Оберіг».

Вона наголосила, що це дозволить наповнювати «Оберіг» за спрощеною процедурою без зайвої бюрократії, довідок і ксерокопій. «Не потрібно буде нести купу документів. Ми зможемо отримувати ці дані в режимі реального часу з інших реєстрів», — заявила вона.

Також заступниця міністра зазначила, що реєстр військовозобов’язаних не буде розміщуватися в хмарних сховищах країн-членів НАТО.

 «Він розміщений на території України. Це важливо зазначити й сказати, що цей реєстр буде знаходиться на території України. Він вже розгорнутий, вже працює, вже отримав комплексну систему захисту інформації».

Нагадаємо, 16 січня, Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №10062 щодо цифровізації армії. Рішення підтримали 249 народних обранців.

Джерело

Новини України