Індія стала третім у світі найбільшим покупцем цивільних літаків

Індія стала третім у світі найбільшим покупцем цивільних літаків

Фото: Википедия Air India разместила заказ на покупку 540 самолетов у Boeing и Airbus

Уряд країни поставив за мету довести пасажиропотік до 300 мільйонів і збільшити до 200 кількість аеропортів до 2030 року.

Індія стала третім після США та Китаю найбільшим покупцем цивільних літаків на світовому ринку. Про це повідомив міністр цивільної авіації Джіотірадтія Мадхаврао Шіндія, передає The Economic Times.   Індійська влада планує довести пасажиропотік в авіаперевезеннях до 300 мільйонів і збільшити до 200 кількість аеропортів у країні до 2030 року.

«Вирішенню цього завдання сприяє наше зростання закупівель цивільних літаків. За цим показником Індія вийшла на третє місце у світі», — заявив міністр.
  У 2023 році флагманський індійський авіаперевізник Air India розмістив замовлення на купівлю 540 літаків у Boeing та Airbus.

Компанія IndiGo розмістила замовлення на покупку майже 500 літаків виробництва Boeing та Airbus. Нещодавно створена індійська авіакомпанія Akasa замовила у закордонних авіавиробників 240 літаків.

Нагадаємо, раніше Індія анонсувала першу місію з вивчення Сонця. У жовтні 2023 року Індія вперше запустила ракету в межах орбітальної місії Gaganyaan. Мова поки йде про безпілотні випробування.

Джерело

Новини України