Щоп’ятниці у Львові курсує соціальний автобус для бездомних

З центру Львова, від Порохової вежі, зранку безкоштовний транспорт курсує до соціальних закладів, де можна отримати необхідні послуги: поїсти, помитися, випрати одяг чи звернутися до лікаря.

З початку грудня автобус зробив вже шість виїздів і перевіз загалом 119 людей. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

12 січня автобус турботи привіз до Спільноти взаємодопомоги «Оселя» у Винники 18 осіб. Такий безплатний транспорт дуже необхідний бездомним, особливо в зимовий період, зазначає виконавча директорка Спільноти взаємодопомоги «Оселя» Наталія Саноцька.

«Вчора автобусом приїхало 18 людей, а загалом нашими послугами вчора скористалось 57 людей. Цей автобус дуже корисний, тому що багато людей не мають коштів на доїзд до нас. Тож транспорт полегшує таке непросте взимку життя безпритульних осіб. У нас люди можуть помитися, постригтись, залишити випрати власний одяг та отримати новий. Особливо зараз люди потребують теплий одяг, білизну, шкарпетки. Також у нас є харчування і щоп’ятниці маємо перегляд фільмів – кінопоказ, щоб люди після душу могли посидіти в теплі і відпочити», – розповідає Наталія Саноцька.

Читайте також: Сестри Альбертинки будують у Львові Дім милосердя: хто проживатиме

Чимало бездомних вже неодноразово скористалися послугами соціального автобуса. Працівники «Оселі» кажуть, часто влітку бездомні приходили до них пішки, проте зараз це не так просто.

«Соціальний автобус дуже важливий для цієї категорії людей. Вони їдуть до нас за базовими потребами. Окрім іншого, в нас можна проконсультуватися з сімейним лікарем. Відтак вчора семеро людей пройшли огляд. Це надзвичайно важливо, адже ці люди не мають доступу до медицини, не мають декларацій з сімейними лікарями і тому вони ходять з ранами на ногах, з педикульозом, з іншими хворобами», – пояснюють в «Оселі».

Спільнота взаємодопомоги «Оселя» – унікальне для України об’єднання бездомних людей, які разом живуть, ведуть спільне господарство, лікують залежності та залучені до міського життя, щоб заробити на своє утримання та допомогу людям, біднішим за себе. Оселя функціонує у Львові вже 20 років, і нещодавно відкрила новий осередок у Винниках на вул. Галицькій, 12а. Це приміщення місто надало в оренду «Оселі» на 30 років.

Читайте також: У Львові організовують різдвяні трапези для безхатьків. 

Джерело

Новини України