Кам’янське долучилося до спортивного проєкту “Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч”

У Кам’янському стартував загальнонаціональний проєкт “Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч”, ініційований Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє kamyanske.com.ua

Його мета – збільшити кількість учнів закладів загальної середньої освіти, які займаються спортом, сприяти формуванню лідерських якостей, згуртувати дітей довкола командної роботи та спілкування між собою.

Змагання складаються з п’яти етапів:

  • Перший етап (шкільний) – у межах окремих закладів освіти відбуваються змагання, аби виявити кращих гравців та сформувати команди. Дати реалізації: грудень 2023 – січень 2024;
  • Другий етап (територіальний). Дати: лютий – березень 2024;
  • Третій етап (районний та міський). Дати: квітень – травень 2024;
  • Четвертий етап (обласний). Дати: травень 2024;
  • П’ятий етап (всеукраїнський) – фінальна частина змагань. Дати: червень 2024.

У четвер, 11 січня, для ефективної співпраці та залучення максимальної кількості учасників, в Кам’янському відбулося засідання управління молоді та спорту спільно з департаментом освіти до якого долучилися керівники ДЮСШ та очільники спортивних федерацій міста.

Присутні обговорили дизайни спортивних форм, емблем та логотипів. Також було розглянуто питання залучення медіа ресурсу для висвітлення змагань.

“З перших днів січня розпочалася реєстрація команд для участі у проєкті. А це означає, що до 1 лютого всі заклади загальної середньої освіти Кам’янського мають провести шкільні етапи змагань з 5 визначених видів спорту: баскетболу, футзалу, спортивного орієнтування, черліденгу та волейболу.

Ми приємно здивовані активністю наших юних містян та бажанням бути долученими до наймасштабнішої події шкільного спорту року”, – зауважила начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи департаменту освіти Рита Бабенко.

Зокрема у нашому місті для участі у змаганнях вже зареєструвалися 88 колективів:

  • з волейболу – 23 команди;
  • баскетболу – 22 команди;
  • футзалу – 29 команд;
  • спортивне орієнтування – 6 команд;
  • черліденг – 8 команд.

“Спорт – це основа фізичного здоров’я, дисципліни, один із способів самовиразитись, знайти нових друзів та перемогти страхи. Впевнений, зараз цього багато хто потребує. Тож це гарна нагода кожному проявити себе, а також навчитись здорової конкуренції.

Попереду багато ігор, виступів та запеклої боротьби. Вірю, що наші школярі представлять Кам’янське на гідному рівні!”, – наголосив начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина.

Більше інформації про проєкт – на сайті.

Джерело

Новини України