У Полтаві викрили дві студії для створення порноконтенту

За інформацією: Суспільне Полтава.

фото ГУНП в Полтавській області

У обласному центрі правоохоронці встановили учасників організованої групи, які заробляли на виготовленні відеоконтенту порнографічного характеру. Його продавали через Інтернет-платформу.

Про це повідомили на офіційному сайті поліції Полтавщини.

Троє підозрюваних створили дві webстудії у Шевченківському та Київському районах Полтави. Вони були оснащені цифровою технікою. Спільники "запрошували на роботу" дівчат віком від 18 до 35 років, які мали фінансову скруту. Останні брали участь у виготовленні порноконтенту, який потім продавали через Інтернет.

Гроші, які вилучили під час обшуків. фото ГУНП в Полтавській області

Як вдалося встановити слідчим, у організованій групі були двоє чоловіків 29 та 33 років, а також 27-річна жінка. Їм інкримінують пособництво у виготовленні відеопродукції порнографічного характеру, а також у її збуті й розповсюдженні, що вчинені повторно організованою групою.

"Під час санкціонованих обшуків за адресами розташування «студій», в автомобілі та у квартирах фігурантів слідчі вилучили понад два десятки мобільних телефонів, понад 40 скретч- та сім-карт різних операторів мобільного зв’язку, десяток системних блоків, вебкамери, ноутбуки, маршрутизатори, роутери, штативи з освітлювальними лампами та інше приладдя, що використовувалося для виготовлення порнографічної продукції. Серед вилученого також пістолет та 40 набоїв до нього, більш як два десятки банківських карт, фіскальні чеки на придбання валюти, а також готівка", — вказано на сайті поліції Полтавщини.

Нині правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частинами 2 та 5 статті 27, частиною 3 статті 28 та частиною 3 статті 301 Кримінального кодексу України — "Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів". Санкція останньої — позбавленням воліПозбавлення волі — це кримінальне покарання, що являє собою примусову ізоляцію злочинця від суспільства та тримання його в спеціалізованій установі з певним режимом відбування. на строк від трьох до семи років.

Речові докази. фото ГУНП в Полтавській області

Також 29-річному організатору групи повідомили про підозру за частиною 1 статті 209 Кримінального кодексу України. Чоловік здійснював фінансові операції та розпоряджався коштами, одержаними злочинним шляхом. А його 33-річному співорганізатору слідчі вручили підозру у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Новини України