Самолікування при онкології може може призвести до смерті хворого


Лікарі Обласного територіального медичного об’єднання Краматорська радять не використовувати при лікуванні онкозахворювань альтернативні методи, а звертатися до фахівців.   «Лікування онкології – процес складний, тож вимагає виключно фахового підходу. Утім існує низка міфів, пов’язаних із раком. Чи не найнебезпечніший з них – це те, що існує якесь альтернативне лікування, що начебто ефективніше за традиційне.   І чим тільки люди не «лікуються»: починаючи від сокових дієт, різних систем харчування та виведення токсинів, закінчуючи прийомом високих доз вітаміну С, соди чи соку алое.

Дехто навіть вірить, що онкологи навмисно приховують чудодійний засіб, здатний вилікувати пухлину, щоб не залишитися без роботи. Насправді ж людина може приймати будь-які БАДи чи вірити у суперфуди, але головне, щоб це не йшло врозріз із основним планом лікування. Адже віра в хороший, позитивний настрій нерідко допомагає хворому краще справлятися з труднощами хвороби.

Непоправне стається тоді, коли пацієнт відходить від традиційного лікування та повністю рятується альтернативними методами. На жаль, такі випадки закінчуються летально.

Тож не займайтесь самолікуванням! Якщо ви захворіли на рак, негайно ідіть на прийом до онколога та дотримуйтесь його рекомендацій!

Звертайтесь до нас за адресою: м. Краматорськ вул. О.Тихого, 31. Або телефонуйте: 0502903449 – реєстратура; 0502903430 – колцентр».

Джерело

Новини України