Жителю Одеської області повідомили про підозру

Зловмисник взяв у жінки гроші за допомогу у ремонті холодильника, але зобов’язання не виконав. Тепер йому загрожує від штрафу до позбавлення волі.

Про те, що її ошукали до районного відділу поліції повідомила жителька Білгорода-Дністровсбкого. У ході слідства поліцейські встановили особу та місцезнаходження правопорушника. Ним виявився раніше судимий за вчинення розбою та незаконного заволодіння транспортним засобом місцевий житель.

Надалі правоохоронці встановили, що зловмисник розмістив в одній зі спільнот соціальної мережі «Facebook» оголошення про виконання ремонтних робіт побутової техніки, зазначивши свій контактний номер телефону. Заявниця зв’язалась з чоловіком і домовилась про ремонт холодильника. Під час зустрічі «майстер» оглянув зламану техніку, повідомив жінці, що його послуги будуть коштувати 1 тис. гривень і попросив оплату наперед під приводом купівлі необхідних деталей для ремонту. Втім, отримавши кошти, правопорушник зник, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов’язання. А гроші витратив на власні потреби.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно, що передбачено частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує штраф від 51 до 68 тис. гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років», — повідомив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Джерело

Новини України