Перед судом постануть двоє мешканок Донеччини, які зливали дані про розміщення та пересування підрозділів ЗСУ у прифронтових містах

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до судів обвинувальні акти стосовно громадянок за фактами несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. ч. 3, 2 ст. 114-2 КК України).

У вересні 2022 року мешканка м. Костянтинівки – підписниця багатьох проросійських telegram-каналів опублікувала в одному з так званих z-чатів дані військового характеру. Вона розмістила текстове повідомлення про переміщення територією прифронтового міста й автомобільною трасою колон броньованої техніки ЗСУ. Зокрема, жінка зазначила проїзд БМП та вантажівок із особовим складом. Наступна обвинувачена 10 разів перетинала лінію розмежування. Після відвідування непідконтрольної українській владі території області, у 2023 році, жінка приєдналася до проросійського чату м. Слов’янська в одному з месенджерів. Там вона поширювала текстові повідомлення та скріншоти Google-maps з позначенням розташування українських РСЗВ і розміщення самих захисників. Наразі обвинувачені чекають на вироки судів під вартою. Максимально жінкам загрожує 8 та 12 років ув’язнення. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Джерело

Новини України