Енергетики зафіксували новий рекорд споживання електроенергії

Енергетики зафіксували новий рекорд споживання електроенергії

Фото: facebook.com/npcukrenergo

У середу, 10 січня, в Україні зафіксували новий рекорд споживання електроенергії, особливо у ранкові години, повідомляє «Укренерго».

— Диспетчерський центр «Укренерго» упродовж всього дня докладає зусиль, щоб збалансувати роботу енергосистеми. Для того щоб допомогти енергосистемі працювати у складних погодних умовах без навантажень, ощадливо споживайте електроенергію, — йдеться у повідомленні.

Споживачів просять ощадно ставитись до користування потужними електроприладами впродовж всього дня. Слід зменшити використання кондиціонерів для опалення приміщення та обігрівачів. Особливо це актуально в ранковий та вечірній час. Не варто вмикати одночасно праску, пральну машину, пилосос та бойлер. Бізнес теж може долучитися до підтримки енергосистеми: зменшити освітлення вивісок, вітрин, банерів та новорічних гірлянд.

Енергетики нагадують, що у вівторок, 9 січня, добовий максимум споживання зафіксували близько 17:00, він був на 3% більше, ніж відповідний показник у попередній день. Сьогодні ж максимальне навантаження на енергосистему очікувалося у ранкові та денні години. За прогнозом, його рівень залишатиметься високим протягом всього дня – з 9:00 до 19:00. Станом на 9:00 рівень споживання був на 2,2% більше, ніж вранці 9 січня.

Під час атак 2 січня росіяни запустили десятки ударних безпілотників, крилатих та аеробалістичних ракет по Києву, Харкову, Миколаєву, Кропивницькому. Зазнали пошкоджень й енергетичні об’єкти. 3 січня енергетики попередили, що в Україні стрімко зростає споживання електроенергії. Причини цьому, кажуть, закінчення свят, початок робочого тижня та похолодання.
Джерело

Новини України