У 2023 році вантажообіг через порти Дунаю став рекордним

У 2023 році вантажообіг через порти Дунаю став рекордним

Фото: Кабінет міністрів України Вантажообіг України через порти Дунаю торік став рекордним

Дунайські порти залишаються одним із найбільш надійних експортних шляхів в Україні під час війни.

Український вантажообіг через порти Дунаю став рекордним у 2023 році та становив понад 29 мільйонів тонн, що майже в шість разів більше порівняно з довоєнним періодом. Про це повідомила пресслужба Міністерства відновлення в понеділок, 8 січня.
  «В умовах нестабільної безпекової ситуації в Чорному морі Дунайські порти лишилися одним з найбільш надійних експортних шляхів. Саме тому велика частка зусиль була спрямована на оптимізацію роботи цих портів», — зазначив голова Адміністрації морських портів України Юрій Литвин.   За його словами, за 2023 рік через порти Дунаю пройшло понад 29 мільйонів тонн вантажів. Це приріст у майже шість разів порівняно з довоєнним періодом. Також кількість суднозаводів збільшилася до 13 045 одиниць порівняно з 8 944 у 2022 році.
  Спільно з бізнесом у 2023 році було запущено 23 точки перевалки, планується реалізувати ще 15 таких інвестиційних проєктів у портах Ізмаїлу та Рені.

Нагадаємо, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, загальні інвестиції в інфраструктуру Дунайських портів вже склали близько 100 млн доларів.

Раніше країни-члени Дунайської комісії вирішили виключити Росію через її удари ракетами та безпілотниками по Нижньому Дунаю.

Джерело

Новини України