Псевдотаксистів на Львівщині штрафують на 34 тисячі гривень

У січні цього року працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Львівській області виявили надання послуг таксі без державної реєстрації.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Львівській області систематично проводять заходи щодо контролю за дотримання суб’єктами господарювання норм законодавства.

У січні цього року в ході проведення фактичної перевірки виявили надання послуг таксі без державної реєстрації. 

На порушника склали протокол про адміністративні правопорушення за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Для застосування адміністративних стягнень матеріали перевірки скерувало у суд для вжиття відповідних заходів в межах компетенції. 

Провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Отже, надання послуг таксі без реєстрації підприємницької діяльності загрожує сплатою штрафу у розмірі до 34 тисяч гривень.

Податківці Львівщини нагадують платникам податків та громадянам про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у випадку здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів чи надання послуг, оскільки державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова та базова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності.

Джерело

Новини України