Ціни на нафту впали через Саудівську Аравію

Ціни на нафту впали через Саудівську Аравію

Фото: Getty Images Саудівська нафта з лютого буде коштувати дешевше для всього світу

Саудити вирішили у лютому знизити ціну на всі сорти нафти для всіх регіонів, куди вона постачається.

Світові ціни на нафту суттєво знизилися у перший робочий день тижня на новинах із Саудівської Аравії. Про це свідчать дані торгів увечері в понеділок, 7 січня.

Так, нафта Brent із постачанням у березні на лондонській біржі ICE Futures впала на $2,85 (-3,62%) – до $75,91 за барель.

У свою чергу ф’ючерси на нафту WTI з поставками у лютому на Нью-Йоркській товарній біржі подешевшали на $3,12 (-4,23%) – до $70,69 за барель.

Як пишуть західні агентства, трейдери продовжують оцінювати новини щодо зниження цін Саудівською Аравією. Це відбудеться у лютому і торкнеться всіх сортів нафти для всіх регіонів, повідомила напередодні держкомпанія Saudi Aramco.

Так, ціни для покупців із Азії будуть зменшені на $2 за барель. В результаті основний сорт нафти, що поставляється в Азію – Arab Light – коштуватиме на $1,5 більше, ніж кошик нафти Омана та Дубая – це найменше з листопада 2021 року.

Ціни для США у лютому також зменшаться на $2 за барель, для країн Північно-Західної Європи та Середземномор’я – на $1,5-2 за барель.

Раніше стало відомо, що США встановили світовий рекорд з видобутку нафти. Зростання видобутку у країні відбувається, незважаючи на більш обережний підхід до буріння.

Джерело

Новини України