У Самборі попрощалися одразу з трьома Героями: Іваном Цибаняком, Іваном Качором та Андрієм Мудриком (ФОТО)

ФОТО: Самбірська міська рада

Сьогодні, 8 січня, у місті Самбір прощалися одразу з трьома Героями. На площі Пам’яті громада зустріла скорботний кортеж із тілами трьох захисників України та спільною молитвою вшанувала пам’ять мужніх воїнів: Івана Цибаняка, Івана Качора та Андрія Мудрика. Про це повідомили у Самбірській міській раді.

Опісля кортеж з тілом солдата Івана Цибаняка вирушив на малу батьківщину Героя — у с. Бережниця, де і поховають загиблого у бою воїна.

Прощання з Іваном Качором та Андрієм Мудриком відбулося у залі органної та камерної музики. Тут здійснили і чин похорону. Поховали обох захисників з усіма військовими почестями на Меморіалі Героям України.

Іван Качор — самбірчанин. Випускник СШ №2 (тепер ліцей імені Андрія Чайковського). Професійну освіту здобув у ПТУ №24 (тепер Самбірський професійний політехнічний ліцей).

Після строкової служби в армії підписав контракт зі Збройними Силами України та служив у 704-му полку РХБЗ. Працював начальником акумуляторної станції. Після закінчення терміну контракту повернувся до цивільного життя.

У травні 2023 року знову вступив до лав ЗСУ та захищав кордони нашої держави у складі 10-ї гірсько-штурмової бригади. Побував у найгарячіших боях. В одному з таких і загинув неподалік Бахмута на Донеччині.

У Героя залишилися мати та двоє дітей.

Андрій Мудрик народився у Старому Самборі. У дитинстві разом з батьками переїхав до Самбора, тут навчався СШ №1 (тепер гімназія) імені Тараса Шевченка. Та не закінчив її, а разом з сім’єю (родина військовослужбовців) переїхав до Угорщини, у м. Калоча. Там закінчив місцеву школу та обрав для себе майбутній фах військового. Вступив до Новосибірського вищого воєнно-політичного загальновійськового училища. Був офіцером з роботи з особовим складом.

Фото: Самбірська міська рада

Андрія Мудрика добре знають у Самборі, адже багато років провів він тут на військовій службі. Служив у Новокалинівському полку армійської авіації, самбірському інженерному полку, був начальником Будинку офіцерів. Після багаторічної служби вийшов на пенсію.
Та у 2016 році, повернувся до лав Збройних Сил України, щоб боронити нашу державу від ворога. Побував у багатьох гарячих точках російсько-української війни у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Не так давно майор Андрій Мудрик перевівся у 77-му окрему аеромобільну бригаду. Був там заступником командира батальйону.
Отримані травми та хвороби давали про себе знати. Після тривалого лікування Андрій Мудрик повертався на службу. За станом здоров’я мав продовжити її у центрі комплектування. Та не встиг. Раптово серце захисника України зупинилося.

У Героя залишилося двоє дітей, внуки та брат, який в усьому допомагав Андрію, адже батьки раніше відійшли у вічність.

 Вічна пам’ять, шана і слава Героям України!

Джерело

Новини України